noveno semana; vacaciones y de vuelta a casa



Hola!


Tämä viikko oli tosiaan mun loma viikko. Aurinkokin tuli vielä kunnolla ilhaduttamaan, oli niin lämmin että pysty ottaa aurinkoa ihan kunnolla. Ehdittiin viikon aikana käydä vielä miramarissa kattelemassa, kahvilassa kahvittelemassa ja salilla jumppaamassa. 

Pakko sanoa, että Altafit Fuengirola on kyllä yksi parhaita saleja, joissa oon käyny. Löytyy ihan kaikki tarpeellinen ja enemmänkin, ja on niin tilava ja kaikkia laitteita riittävästi, ettei ruuhkakaan juurikaan haittaa. Ja tottakai paras henkilökunta ;). Muistoksi ostettiin vielä kuntosalin paidat Ellan kanssa! 






Tulee kyllä ihan hirvee ikävä tätä arkea mikä täällä on, kaikkia ihania ystävällisiä ihmisiä ja kaikkia ihania pikkukoiria :D Konehommia oli kiva tehä aamuauringossa partsilla ai että <3 tämmöseen vois ihan tosissaan tottua 


Maanantai tosiaan meni treenatessa ja Miramarissa. Tiistaina treeniä, aurinkoa ja ihana Lorena Cafe con chicas.

Keskiviikkona yllättäen taas treenille :D Ja tyttöjen kanssa Munchies ravintolaan burgerille! En oo yhtään burgeri ihmisiä, mutta toi oli älyttömän hyvää. Ja ravintolan omistaja oli ihan super ihana mies :D







Torstaina oli huoltopäivä! Kävin laittamassa aamulla heti ripset ja kulmat uuteen uskoon, ja sieltä suoraan salille Ellan kanssa. Treenin jälkeen kynsihuoltoon ja tuli aivan upeat <3



Viimisenä päivänä eli perjantaina käytiin Tuulin ja Ellan kanssa vielä härällä ihastelemassa maisemia. Välissä kävin viimisen kerran salilla treenillä täällä. Illalla mentiin isovanhempien kanssa syömään ja nähtiin samana päivänä syttyneet upeet jouluvalot! Niitä oli ihan älyttömästi, mutta niistä oli vaikee saada hyviä kuvia :/






Byebye house!


Opin ihan älyttömästi matkan aikana. Opin liikunnan ohjaamisesta nuorille ja lapsille enemmän ku oisin osannut odottaa. Opin kuinka paljon erilaisia ihmisiä tän ammatin kanssa tekee töitä ja kuinka paljon erilaisia tapoja on toteuttaa tätä ja itseään tän parissa. Parasta on se, että saa omaan työhön uusia näkökulmia ja poimia omaan toimintaan niitä asioita, jotka toteaa toimiviksi. Toki niitä voi itse vielä työstää, ja kuuluukin.

 Itsestäni sain oppia myös ihan älyttömästi matkan aikana. Matkan aikana tapahtu elämässä paljon joka osa-alueella. Tää reissu teki ihan älyttömän hyvää, niin kuin ennen matkaakin jo arvelin. Tää on kyllä semmonen paikka johon haluun vielä tulevaisuudessa muuttaa. Tai ainakin jonnekkin päin ulkomaille, se on varmaa.

Varsinaisesti käsitys kohdemaasta ei juurikaan muuttunut, mutta vahvistui entisestään. Tuntunut jo aiemmin kodilta, ja nyt vielä enemmän. Rakastan näitä ihmisiä ja erityisesti tätä fiilistä mikä täällä on. Tuntuu, että täälä oon paljon onnellisempi ja ilosempi, kuin Suomessa. Espanjassa toki osaa arvostaa myös Suomen hyviä puolia tottakai ja joitain asioita kaipaa, mutta on täälä vaan se oma hohtonsa.


Ulkomaanjakso antoi mulle paljon uusia valmiuksia. Yleisesti sain tutustua upeisiin ihmisiin, niin suomalaisiin kuin espanjalaisiin. Sain ihania kokemuksia ja uusia ajatuksia. Oma pää on selkeytynyt hirveesti sen osalta, mitä tulevaisuudessa haluaa ja mitä asioita kohti pyrkii ja tavoittelee.

Ammatillisesti loin uusia suhteita Espanjan suomalaisiin. Koulun henkilökuntaan toki eniten, mutta uskon että ois mahdollista myös laajentaa verkostoa muuallekkin. Sain hyvin uudenlaista näkökulmaa myös ammattia miettien. Mitä haluan oppia ja mikä ei ehkä olekaan mua varten.


Suosittelen ehdottomasti kohdemaata muille opiskelijoille. Fuengirola on ennen kaikkea turvallinen paikka vaihdolle suomalaisine palveluineen yms., mutta mahdollisuus päästä myös paikalliseen elämään kiinni. Työssäoppimispaikkaa suosittelen myös, mutta kannattaa miettiä minkä jakson siellä suorittaa. Esim. tämä telio ei sovellu sinne ison projektin vuoksi, mutta harjoittelun tavoitteiden sopiessa kiireiseen koulumaailmaan sopii oikein hyvin! Esim. liikunnanohjaamisen jakso ois tosi hyvä, koska ohjaamaan kyllä pääsee varsinkin, jos on itse aktiivinen. Itseasiassa mun to- ohjaaja toivoikin uusia ahkeria harjoittelijoita koululle, koska siellä kyllä on tarvetta sille.

Mielessä kannattaa pitää harjoittelun tavoitteet, jotta pääsee itse hyötymään ja työpaikka hyötyy harjoittelusta mahdollisimman paljon. Matkat ja asunto kannattaa varata ajoissa, ja mielellään lähteä reissuun jonkun kanssa. Rahaa tottakai kannattaa varata ihan reilusti ja tavaraa kannattaa ottaa Suomesta mahdollisimman vähän. Koska sitä tavaraa kyllä ehtii kertyä ihan liikaa jopa 2 kk aikana. Toki jos mahdollista on, reissussa voisi viihtyä pitempäänkin kuin pari kuukautta! Ainakin munlainen lämmön ja espanjan rakastaja.



Last morning was very very pretty <3 feels bad to leave, but i'll be back

On Suomessakin puolensa. Vettä saa juoda suoraan hanasta, oma sänky tuntuu ihan taivaalliselta, koko ajan ei oo autotorvisoittikunta vauhdissa ja suihkussa saa heti lämmintä vettä, eikä se vaihtele koko ajan! Aika kova pala palata Suomeen, mutta kai tähänkin tottuu taas :)

3.12.

- V <3

Kommentit

Suositut tekstit