cuarta semana; trabajo y primeras veces

On ihanaa kun viikot saa jo semmosta rutiinia. ma-pe duunia koululla + kirjallisia hommia, plus 5 x viikossa kuntosalia, nautin. Tuntuu jotenkin entistä kodikkaammalta ja nautin siitä, että pääsen treenaamaan laadukkaalla salilla ja viikonloput on käytännössä täysin vapaita (lukuunottamatta muutamia suunnitteluhommia). Niinpä nautinkin viikonlopusta pitkälti rannalla lukien.



Tällä viikolla tein myös jotain sellasta, mitä aattelin etten ikinä tekis; värjäytin mun kulmakarvat :D olin ensin rehellisesti vähän järkyttynyt, mutta kun totuin, tykkäsin tosi paljon! Samalla värjäytin myöt ripset ja seuraavana päivänä kävin laittamassa kynnet uudestaan. Päähänpistosta päätin ottaa siniset kynnet, vaikkei mielessä ollut ikinä käynytkään ottaa sen värisiä. Aika turhamaista, mutta silti aika kivaa pientä luxusta, tuntuu taas ihan naiselta :D Mulla onkin täällä jo parin vuoden ajan ollut ihan vakkari kynsipaikka, josta tykkään ihan hirveesti, king nails.

Söin myös ekaa kertaa Crepee! Oli vähä liian hyvää.. Ekaa kertaa kävi isossa El Corte Ingelisissä tyttöjen kanssa. Ekaa kertaa ohjasin ihan tosissaan -yksin- koristunnin vitosille, ja lentopallo tunnit kutosille. Ja pallopelit ei todella oo mun vahvuuksia, mutta oon ylpee ittestäni kuinka kivasti ne meni ja sain opettajilta hyvää palautetta!

Käytiin tyttöjen kanssa istumassa iltaa, mutta mulla taas yllättäen iski väsy vähän ennen aikojaan :D



Viestintä toimii työpaikalla hyvin. Työkieli on suomi ja opetuskieli luonnollisesti myös. Ainoa viestintään vaikuttava tekijä on kiire, jolloin voi välillä tulla väärinymmärryksiä. Ne on onneksi hyvin pieniä ja selviävät lopulta aina. Oppilaiden kanssa viestintä onnistuu myös ilman kummempia ongelmia. Olen kuullut, että lukuaineiden tunneilla saattaa olla käsitteiden kanssa vaikeuksia toisinaan, sillä joillakin oppilailla on espanja toisena äidinkielenä ja jopa suomea vahvempi. Espanjaa kuulee siis paljon myös koulunkäytävillä.


Suomalaiseen työkulttuuriin verrattuna espanjassa on todella kotoinen tunnelma, vaikka lähes poikkeuksetta työkaverit ovat täysin suomalaisia. Ehkä espanjalaisuus tarttuu..? Joka tapauksessa heti tänne tullessa oli hyvin tervetullut ja ystävällinen ilmapiiri. Kaikki tervehtivät toisiaan ja puhe ja nauru raikaa usein henkilökunnan huoneesta jo käytävälle. Tauot todennäköisesti toteutuvat hyvin samankaltaisesti kuin Suomessakin, toki kokemusta minulla ei ole Suomen koulussa "opena" olemisesta.

Töiden organisointi ja työajat ovat espanjalaiseen tyylii hyvin muokkautuvia. Organisointi toki toimii jopa kiireisempinä päivinä oikein hyvin, sillä henkilökunta on joustavaa ja ammattitaitoista. Työajat saattavat välillä venyä enemmänkin, mikä ei välttämättä ole juurikaan erona suomalaiseen kulttuuriin verrattuna. Erityisesti suomalaisella koululla organisointi on varmasti hyvinkin haastavaa, sillä oppilaita on todella paljon tiloihin nähden. Luulen kuitenkin, ettei kulttuurilliset erot nouse niin vahvasti esiin sillä suomalaisethan täälläkin työskentelevät. Espanjalaiseen kouluun verrattuna erot olisivat varmasti suuremmat.


Täällä Espanjassa julkisille liikkuminen on todella halpaa. Fuengirolan alueella bussi on tyypillisesti 1,5e. Lisäksi täällä on renfe- juna, joka kulkee Fuengirolan keskusta - Malaga väliä. Tarkkaa hintaa en junalle muista, mutta noin kolmella eurolla pääsee jo aika pitkälle. Julkinen liikenne on täällä ihan riittävää vaikkei todellakaa vedä vertoja Suomen isoimmille kaupungeille. Toki takseilla sekä Ubereilla täällä pääsee myös liikkumaan huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa. Omat työmatkani taitan kuitenkin kävellen, sillä mulla on vaan 10-15 min kävelymatka töihin.



27.10.

- V<3









Kommentit

Suositut tekstit