séptimo semana; masaje y sushi

Ciao!

Tää viikko lähti hyvällä sykkeellä käyntiin! Paljon ohjausta tiedossa, mikä tarkoittaa melkosta suunnittelu rumbaa :D Töissä oli aika perus meininki koko viikon, toki mikään päivä ei oo samanlainen, mikä on parasta! Lapset ja nuoret täällä koulussa on aivan ihania ja kaikkia on kyllä niin kiva ohjata:)

Tämän viikon keskiviikkona kävin pitkästä aikaa hierojalla. Los Pacosissa sijaitsee Suomen Urheiluhierojaopisto, jossa kävin opiskelijahieronnassa. 22e / 60 min, hintaan nähden tosi hyvä! Olinkin jo aika pahasti hieronnan tarpeessa, mutta Suomessa ei tuu hierojalla käytyä ajan puutteen sekä opiskelijabudjetin takia :/ Täällä tuo on kyllä tosi halpaa ja teki se myös tosi hyvää.

Käytiin Saralla istumassa iltaa Jasmin kanssa, oli kyllä taas tosi kivaa viettää aikaa! Sara oli tehny meille ihania tapaksia ja juteltiin niitä näitä. Vaikka täällä ei pelota kävellä iltaisin tai pimeällä, oli tosi kiva kun pääsi kaverin kanssa kävelemään kotiin eikä tarvinnut pitkää matkaa yksin mennä.

Ja mitäpä ois viikko Espanjassa ilman padelia! Olin monella tunnilla taas oppilaiden mukana padelissa. Torstaina päästiin taas vapaa-ajallakin pelailemaan, Jasmi, Sara, Dani ja mä. 1,5h menee niin älyttömän nopeesti! Ihanan yhteisöllistä tää elämä täällä, ja se on yks asia mitä jää kyllä kaipaamaan. Koulun pari oppilasta tuli sattumalta kentille ja meitä kannustamaan sekä ohjeistamaan mua, kun ei ihan vielä ammattilaisen tasolla nää padeltaidot ole :D Lisäksi nähtiin yksi koulun opettaja, jonka kanssa alustavasti sovittiin yhteisestä padel pelistä! Ennen padelia ehin just ja just käymään kynsihuollossa ja tuli taas niin nätit!


Tän viikon perjantai ja itseasiassa koko viikonloppu meni pitkälti akkuja lataillessa. Nukun harvoin yli 10h, mut nyt meni kevyesti 13h unta. Selkeesti pientä väsymystä ollu tai jopa ylikuormitusta ohjausten vetämisestä ja omista treeneistä, kun ei ehkä oo tainnu palautua ihan kunnolla .. Pakko myöntää, että oon kyllä rehellisesti laiminlyöny ton kehonhuollon aika pahasti täällä, mut onneks asia on korjattavissa! Täytyy vaan keskittyä siihen ja ottaa sillekkin oikeesti aikaa, vaikka ulkomailla ollaankin :) Täällä se helposti unohtuu, kun tuntuu et täytyy vaan olla koko ajan tekemässä kauheesti. Toki myös noi työt suunnitteluineen ja työpäivät on ollu aika kuluttavia, enkä oo ottanu sitä treenien kohdalla huomioon tarpeeksi.


Lauantaina kävin mun isovanhempien ja heidän tuttava pariskunnan kanssa syömässä sushia Sukiyakissa. Aivan mun lemppari sushipaikka ihan kaikista paikoista missä oon käyny Suomessa ja täällä. Se on siis puffet eli maksat kiinteen hinnan esim. iltapuffet taitaa olla noin 17,50e / syöjä. Pöydästä ei kuitenkaan tarvii nousta koko ruokailun aikana, sen kun näppäilet tabletilta mitä haluat syödä. Joka 10 minuutti voi lähettää uuden tilauksen tabletin kautta 5 sushia / syöjä, ja niitä sitten tuodaan sitä mukaan kun ne valmistuu. Ihan mielettömän kätevää ja todellakin tuoretta sushia! Valikoima on valtava ja myös jälkiruoka sisältyy hintaan.

Koko lauantain oikeestaan ootin vaan, että pääsen takasin nukkumaan, kun oli edelleen niin jäätävä väsymys. Nukkuminen ei tuntunu riittävän ollenkaan. Onneks sunnuntaina alko olee jo vähän pirteämpi olo, vaikka pieni flunssanpoikanen kovasti yritti ottaa voiton, mut sinkkitabletit ja rautaliuos autto! :D

Sunnuntaina oli vuorossa  myös Smoothie isovanhempien kanssa! Sama paikka missä ollaan käyty tyttöjen kanssa, ja toi on kyllä super hyvä ja fresh. Kaikkia näitä ihania kuppiloita ja kahviloita tulee Suomessa varmasti ikävä, kun tää kulttuuri ei vaan oo niin vahvana Suomessa. Täällä ihmiset näkee pitkälti kaikkia ystäviään vaan ulkona syömässä tai kahvilla.



Haluun vähän kertoo näistä Espanjan haasteista koululiikunnan suhteen. Ensinnäkin vasta pari vuotta sitten valmistunut koulun sisäliikuntatila "monari" täysin betonia (kuvat). Välineitä on kyllä mutta tilana todella haastava ja pieni. Lisäksi koululla on oma ulkoliikunta kenttä joka on vielä pienempi ja joka on myös seiniään myöten betonia. Lisäksi koululiikuntaa on esim. padelkentillä, Santa Fe:n nurmikentällä sekä läheisissä puistoissa. Kuitenkin jos sattuu huono keli eli sataa vettä joudutaan soveltamaan aika paljon erityisesti silloin, kun liikuntaa on parilla ryhmällä samanaikaisesti ja ryhmät ovat isot. Silloin hyödynnetään koulun muita tiloja kuten kirjastoa ja käytäviä, jotta oppilaat pääsevät tekemään edes jotain. Tämä on siis todellinen haaste Espanjassa sen lisäksi, että liikuntapaikoille matkaamiseen kuluu paljon aikaa. 75 minuutin tunnista jää hyvällä tuurilla reipas 30 min itse tekemiseen, kun täytyy varata pukuhuone, suihku sekä paikasta toiseen matkustamisaikaa.





Enää viikko työharkkaa jäljellä, jonka jälkeen mulla on täälä viikko lomaa. Tulee toi loma aika sopivaan kohtaa, edellinen viikon loma oli viime keväänä. Tää vuos on tosiaan painettu hommia ja koulua sen verran tiiviiseen tahtiin, ettei oo paljon ollu mahdollisuutta lomailla.

Nyt jo tiedän, että kaikkea tätä tulee hirveä ikävä taas.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mut pitää osata nauttia vielä naista viimeisistä hetkistä.

Buenas Noches x

17.11.

- V <3

Kommentit

Suositut tekstit